Om mig

Som sagt er mit navn Tatjana. Jeg elsker billedkunst både som fag i skolen, i min privatsfære og i andre tværfaglige sammenhænge. 

Så længe jeg kan huske, har jeg brugt mine sanser, min fantasi og min kreativitet. Duften i skoven, efter en tiltrængt regnskylle, kunne føre til, at jeg fantaserede om de små skovalfer, der boede skovbunden….Hvordan så de ud? Hvordan boede de? Og hvad levede de af? Fantasien udviklede sig til, at jeg blev i skoven og byggede små alfehjem, og når jeg vendte hjem formede jeg små krukker, gryder o.s.v. af ler, som jeg tørrede i solen, og jeg skabte små alfedukker alt sammen blot for at medbringe det i skoven den næste dag. Det var et skønt univers at drømme sig væk i.

Når vi bruger vores sanser "fanger" vi verden ind og gør erfaringer med den. Dufte, lyde, smage, synsindtryk, strukturer og overflader planter sig i vores bevidsthed - en bevidsthed, der kan spire og folde sig ud, når blot de rigtige betingelser er til stede. 
Med andre ord er sanseoplevelser fantasiens råstof, og fantasien er kreativitetens råstof, for det kræver indtryk at skabe udtryk.

Jeg vil så gerne være med til at give indtryk, og jeg oplever undervisningen i billedkunst byder på så mange muligheder.

Og lad mig i den sammenhæng citere Sir Ken Robinson, som siger dette om kreativitet:

"Creativity is putting your imagination to work, and it's produced the most extraordinary results in human culture".

For mig er kreativ udfoldelse, på lige fod med logisk tænkning, med til at udvikle "hele" mennesker. Mennesker, der:
  • tør at udtrykke sig.
  • tør at tænke og handle kreativt.
  • er i stand til at formidle visuelt.
  • har mod til at være innovative.
  • mestrer at arbejde problemløsende.
  • er kritisk tænkende.

Tænk bare på Albert Einstein, han mestrede ovenstående og sagde blandt andet:

"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere"

Derfor er det også vigtigt for mig at skabe de bedste betingelser for børn og voksne, så de får muligheden for at modtage indtryk og rammerne for at skabe udtryk, hvad enten det er et billedligt, kropsligt, verbalt eller skriftligt udtryk, der er i fokus.

Kort og godt er jeg en dedikeret billedkunstlærer, der ser potentialet og værdien i kreativitet og det billedskabende udtryk.


Tak, fordi du tog dig tid til at læse, hvis du har ros, ris eller spørgsmål er du altid velkommen til at maile til mig på: tatjanaknudsen@gmail.com, så vil jeg svare så hurtigt, jeg kan.

Du kan også finde mig på "Skype" under navnet: tatjana.knudsen 

Kreative hilsner fra Tatjana

Ingen kommentarer:

Send en kommentar