torsdag den 16. juni 2016

"Monster cool" på vores school - Lavet af 3. årgang


Sidst i maj skulle vi på vores skole sige farvel til en af vores pædagoger. I min 3. klasse ville vi gerne lave en afskedsgave, som kunne minde ham om hans tid hos os. Det skulle både være en fælles og samtidig personlig gave. 

Vi legede lidt med sjove overskrifter, og vi talte os frem til, at overskriften

"Det er MONSTER COOL på vores SCHOOL", var sjov. 

Vi aftalte i fællesskab, at alle skulle lave et monster, tegne det op med sprittusch, farvelægge det med flydende akvarel og til sidst tilføje en lille personlig hilsen på farvet papir. Men da det skulle være en gave, som skulle afleveres, blev børnene pludselig meget selvkritiske. Det løste vi også, for jeg bestemte, at alle monstre skulle tegnes med den modsatte hånd af skrivehånden, og alle var med på den idé. 
Herefter skulle alle tegningerne samles til en bog, som klassen så kunne aflevere sammen. På den måde ville det både være en personlig men også fælles gave.

Og hvis man skuer lidt til formålet for faget billedkunst, hænger det her lille projekt meget godt sammen. Der står nemlig i fomålet blandt andet, at:

"....eleverne ved at producere (....) billeder bliver i stand til at (....) bruge (....) billedsprog som kommunikations- og udtryksmiddel."

Og hold da op jeg må sige, at det blev et lille succesprojekt, for der dukkede bare så mange søde, sjove, forunderlige, underlige, farverige og fjollede monstre op. Se bare her!Og her kan I se et par eksempler på, hvordan siderne i bogen kom til at se ud.


Flydende akvarel og tegning med modsatte hånd af skrivehånden virker hver gang. Jeg kan stærkt anbefale det. Men bedst er det, at børnene bliver så stolte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar