søndag den 15. maj 2016

Maksi post-it tegninger - lavet af børn fra Hinnerup Billedskole

I denne forårssæson har temaet i Hinnerup Billedskole været "Mini og maksi". Det er et tema, der har ført til flere spændende billedudtryk, for der er ikke grænser for, hvad man kan forstørre eller formindske.

I dette indlæg kan I se børnenes parafraser af John Kenn Mortensens monstertegninger på post-it notes. Der er dog en lille forskel, de har lavet deres på kæmpe post-it 20 cm * 20 cm. Alle post-it tegningerne er monteret på en sort baggrund, der har fået stænk af rød maling.

Undervejs i arbejdsprocessen har vi studeret John Kenn Mortensens særlige streg(er), og vi har hver gang lavet forskellige opvarmningsøvelser i forhold til tegning, herunder hurtigtegning, bevægelsestegning, tegneroulette, blindtegning, synkrontegning med en blyant i hver hånd, tegning med sammentapede blyanter, tegning af motiver vendt på hovedet, iagttagelsestegning med den gode hånd, iagttagelsestegning med den dårlig hånd. 
I forhold til at arbejde med lys og skygge, har vi arbejdet med teknikker som skravering, lavering og prikker.

Børnene har lavet nogle rigtig fine maksi post-it tegninger, og jeg er imponeret over deres idérigdom og motiver. Se bare!
Anvendte materialer:

  • Post-it i stor format 20 cm*20 cm.
  • Sorte tuscher - fineliner i 0.1 mm - 0,8 mm.
  • Sort kardus eller karton til bagggrund.
  • Rød akrylmaling.

Seje billedudtryk, med en vis uhygge, må jeg nok sige. Børnene var så optaget, at vi brugte rigtig god tid på at lave tegningerne færdige. 

Børnene var slet ikke mætte af at tegne store post-it monstertegninger, derfor gav vi os også i kast med små tegninger på de almindelige post-it notes. Dem kan I se i dette indlæg Flere post-it tegninger - Lavet af børn fra Hinnerup Billedskole

Det er faktisk utroligt, hvad man kan lave med en sort tusch på et lille stykke gult papir.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar