onsdag den 25. november 2015

Hovedretter - lavet af elever hos Hinnerup Billedskole.

Et tema som "Hovedværker" kan sætte mange tanker igang samtidig med, at det kan få mange forskellige udtryk. 
På mit hold i Hinnerup Billedskole har børnene arbejdet tredimensionelt, og opgaven, børnene fik, var at skabe en "Hovedret".

Kort om forløbet og processen
I forløbet har vi haft fokus på begrebet hoved, ansigtets dele, den tredimensionelle konstruktion samt farvekontraster. Derudover talte vi om kunsthistorie og kom omkring både Picasso og den italienske kunstner Giuseppe Arcimboldo.

Eleverne starter med at lave forskellige skitser til deres ansigter. Her er der ingen regler. Det handler blot om at tegne et ansigt delt op i flere elementer. Til sidst vælger eleverne en skitse, som de vil arbejde videre med.
Herefter går de i gang med at tegne og klippe de forskellige ansigtsdele ud i pap, og bagefter maler de delene med akrylmaling. Når det er gjort og delene er tørre, limer eleverne delene sammen. Det er en god idé at give dem tid til at pusle lidt med alle delene, før de træffer den endelige beslutning om, hvordan ansigtet skal ende med at se ud.
Når ansigtsdelene er limet sammen, laver eleverne forskellige mønstre på ansigtet med forskellige farver Poscatuscher. Til sidst giver eleverne bestikket liv med ansigter og pynt lige efter deres ønske.

Der kommet de her virkelig sjove retter ud af forløbet - tjek selv efter, men pas på, for de er lige til at spise :)Anvendte materialer
  • Gamle tallerkener og bestik fra en genbrugsbutik.
  • Pap i kraftig kvalitet.
  • Akrylmaling
  • Poscatuscher.
  • Filtegarn.
  • Stofrester.
  • Lim og limpistol.

God fornøjelse til dig, der er blevet inspireret til at gå i gang med dine elever.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar