torsdag den 3. september 2015

Stræk en hund eller en kat.


Det her lille forløb blev jeg inspireret til, da jeg stod i en boghandel og fik mine bøger pakket ind i gavepapir med små hunde og katte på. Jeg synes hunde- og kattemotiverne var lidt sjove, men også enkle, så enkle, at de kunne overføres til et billedarbejde i et større og bredere format. Derfor har jeg også kaldt dette lille forløb for: "Stræk en hund eller en kat".

Om målene med forløbet:

Målene med forløbet er, at eleverne:
  • lærer at eksperimentere med billeder.
  • får viden om farvelære.
  • får viden om kolde og varme farver.
  • øver sig i at mætte farvelægningen.
  • øver sig i at lave mønstre i baggrunden.

Om min forberedelse til forløbet:

Jeg klipper gavepapiret med hunde- og kattemotiver i mindre dele, så der er noget eleverne kan lade sig inspirere af.


Herefter vælger jeg mig et motiv, jeg gerne vil tegne. På et stykke gråt kardus i A3 format delt på langs tegner jeg mit motiv, og da motiverne på gavepapiret er ca. 4cm*4cm, "strækker" jeg motivet forstået på den måde, at jeg gør motivet længere. 
Bagefter farvelægger jeg, og her har jeg taget afsæt i, at der både skal være kolde og varme farver på mit billedudtryk. Altså hvis jeg har farvelagt baggrunden med kolde farver, skal motivet være farvelagt med varme farver og omvendt naturligvis. 

Her har jeg brugt de varmefarver på baggrunden, og til katten har jeg brugt de kolde farver. Jeg har også tilføjet mønstre til både baggrund og til selve katten.Til hunden herunder har jeg gjort det omvendt.Og endnu en kat blev til. Det er min gangsterkat.Materialer, som jeg har brugt til forløbet:
  • Grå kardus A3 format - delt på langs.
  • Caran D' Ache voks pasteller.
Er du spændt på, at se elevernes motiver, er du velkommen til at se dem lige her: 4. årgang har strukket en hund eller en kat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar