søndag den 28. juni 2015

Collage - Et forrygende kursus med Karin Olesen


Karin Olesen er et utrolig spændende og givende menneske, og for nogen tid siden havde jeg fornøjelsen af at deltage i et af hendes kurser, som var arrangeret af Danmarks Billedkunstlærereforening - Kreds 3. 

Det var et utrolig spændende kursus, hvor jeg fik inspiration til, hvordan smukke og grimme farver, mennesker i bevægelse samt blindtegning kan omsættes til spændende collager.

Vores første opgave var at blande 4 smukke farver og fire grimme farver. Mine så sådan ud.


Bagefter skulle vi alle klippe farverne ud og lægge dem på gangen i en lang række, og med ét forvandlede farverne sig til en hel symfoni. Se bare.


Herefter skulle vi alle på skift vælge først en farve, så to og til sidst tre farver, så vi i alt havde 6 forskellige farver at arbejde videre med.
Men før vi skulle i gang med det egentlige billedarbejde, skulle vi, på tid, lave hurtige skitsetegninger af hinanden i en positur, der signalerede bevægelse. Her er to af mine skitsetegninger.


Da vi havde lavet skitsetegningerne, skulle vi omsætte dem med "simple" penselstrøg til figurer - gerne med tankerne kredsende om enkelthed, spændstighed og symboler. Sådan kom mine til at se ud.Efter denne proces, skulle vi omdanne billedudtrykkene til kubistiske collager, hvor vi kun måtte anvende de seks farver, vi tidligere havde valgt. Baggrunden var valgfri. Her er mine to collager i kubistisk stil.Dette var første dags udfordring. Anden dag arbejdede vi videre. Denne gang med blindtegning af vores ansigter, der efterfølgende skulle omsættes til collager med en smuk farvepalet. Mine blindtegninger og collager kom til at se sådan ud.

Her kan I se nogle af alle de andre kursisters inspirerende billedfremstillinger.

Det var et meget spændende kursus, og skulle et sådant dukke op igen, kan jeg kun anbefale det.

Jeg har tidligere lavet forløb i min billedkunstundervisning men Karin Olesen som inspirationskilde. Har I lyst til at læse mere om forløbene, kan I finde dem lige her:Ingen kommentarer:

Send en kommentar