tirsdag den 27. januar 2015

Elmer the Elephant - En farverig elefant.


Jeg havde for nogen tid siden besluttet, at jeg ville tage udgangspunkt i børnebogen "Elmer the Elephant" i billedkunst. Dels på grund af illustrationerne, men også på grund af det dannelsesmæssige potentiale. 
"Elmer the Elephant" er en dejlig fortælling om elefanten, som ikke er som alle andre elefanter, og til jer, der endnu ikke kender fortællingen, kan jeg kun anbefale den. Budskabet er enkelt. Vi er alle unikke. Vi har vores stærke og svage sider, men når alt kommer til alt, har vi alle brug for et fællesskab.

Jeg vil gerne, at mine elever i specialklassen kunne komme til at se sig selv som værende unikke og vigtige for et fællesskab….og hvordan får man det så synliggjort med et billedudtryk? Her kommer mit bud.

Min forberedelse til forløbet og fremstillingen af min unikke "Elmer"

Jeg starter med at lave en skabelon af elefanten Elmer. Til det formål benytter jeg billeder fra bogen.Herefter klipper jeg et stykke gennemsigtig bogplast 30 cm * 30 cm.Bagefter tegner jeg skabelonen op med sort sprittusch på forsiden af bogplasten. I det næste led i billedfremstillingen taper jeg bogplasten fast på bordet, og jeg trækker den hvide bagside af. På den måde vender den klæbende side opad.

Nu er der klar til at jeg begynder at fremstille min Elmer elefant, og til formålet har jeg klippet en god mængde silkepapir i forskellige farver i mindre stykker. 
Jeg begynder med det grønne område rundt om elefanten og slutter med selve elefanten.


Når hele området er dækket med silkepapir, er det tid til at montere baggrunden. Baggrunden er et stykke kraftigt hvidt karton, der har målene 27 cm *27 cm. Baggrunden monterer jeg med den del af bogplasten, som ikke har silkepapir på sig. Det sker ved, at jeg bukker bogplasten om det hvide karton og for at sikre mig, at det hele hænger fast bruger jeg også tape.


Til sidst vender jeg mit billede, og jeg broderer navnet "Elmer", og jeg monterer også en lille hale på elefanten. I virkeligheden kunne jeg blot have broderet mit eget navn, men sådan blev det ikke lige denne gang.
Materialer, jeg har anvendt til billedfremstillingen:
  • Bogen "Elmer the Elephant".
  • Skabelon af "Elmer the elephant".
  • Gennemsigtig bogplast.
  • Kraftig hvid karton.
  • Silkepapir i forskellige farver.
  • Sort sprittusch.
  • Tape.
  • Garn.
Denne herlige idé har jeg fundet inspiration til hos en af mine skønne billedskolekolleger Annitta Krogsgaard. Hun har engang fremstillet nogle dejlige billeder af fugle sammen med hendes elever i billedskolen.

Hvis I følger dette link: Unikke "Elmer the Elephant" lavet af mellemtrinselever, kan I se nogle skønne elefanter, som eleverne i min specialklasse har lavet.

1 kommentar: