mandag den 15. december 2014

Skulpturer a la Louise Nevelson


Louise Nevelson er endnu en af de udenlandske kunstnere, som har fanget min opmærksomhed. Hendes evne til at samle brugt træ til monokrome skulpturer er i mine øjne fascinerende. Louise Nevelson formåede på en og samme gang at omdanne simple  genbrugsmaterialer til skulpturer med en tydelig komposition. 
I denne lille film fra YouTube kan I se nogle af hendes værker: Film om Louise Nevelsons værker

Således har hendes værker givet mig inspiration til dette forløb, som jeg har forberedt til eleverne på Hinnerup Billedskole.

Mit fokus i forløbet 

I forløbet er mit fokus farvelære - det monokrome farvevalg og komposition - den geometriske komposition.

Min forberedelse til forløbet - den konkrete billedfremstilling.

Det første, jeg starter med, er at klippe forskellige geometriske former ud af genbrugspap, og jeg skaber varierede overflader ved at vælge pap med forskellige overflader, men også ved at rive lidt overflade af pappet.

Herefter laver jeg en monokrom farveblanding. Jeg har valgt en rød farve til formålet, og jeg blander fem forskellige nuancer af den røde farve.Det næste, jeg gør, er at male de udklippede papstykker med de seks forskellige røde nuancer og til sidst "bygger" jeg min skulptur a la Louise Nevelson. De enkelte papstykker limes sammen med varmlim.Anvendte materialer:
 • Pap/bølgepap.
 • Akrylmaling.
Skulpturerne, som børnene fra Hinnerup Billedskole har lavet, kan I se her: Skulpturer a la Louise Nevelson - Lavet af børn fra Hinnerup Billedskole

3 kommentarer:

 1. Very creative work
  greet
  and I wish you a Merry Christmas
  :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you :)
   Merry christmas to you as well.

   Slet
 2. Hej Tatjana :-) Hvor store har du lavet grundfladerne som eleverne arbejde ud fra?

  SvarSlet