fredag den 27. december 2013

Collografi - en fantastisk mulighed, jeg kunne li'

Hvor er det bare mere end fantastisk, når man får muligheden for faglig udvikling i billedkunstfaget. Den mulighed fik jeg først i november, da var jeg nemlig på weekendkursus i collografi. 
Kursusarrangøren var Danmarks Billedkunstlærere - Kreds 3, stedet var Mølleskolen i Ry og underviseren var Ann-Kerstina Nielsen fra Svendborg
Det var et virkelig spændende kursus, hvor jeg blev beriget med faglighed og inspireret til nye billedudtryk af dygtige billedkunstkolleger.

På kurset lærte jeg mere om dybtryk og særligt om teknikkerne collografi samt chine collé. Jeg blev også meget klogere på udarbejdelse af klichéer med forskellige teknikker, optimal papirvalg, idéel tryksværte, tryk med flere farver samt rengøring af hele molevitten. 

Har I lyst, kan I se mine fire allerførste tryk herunder og efter dem følger mange andre flotte og inspirerende tryk. Jeg er i hvert fald imponeret over mine kolleger. 


Eget tryk 1/1, collografi, 2013


Eget tryk, 1/1, collografi, 2013


Eget tryk, 1/1, collografi, 2013


Eget tryk, collografi, 1/1, 2013


Jeg er meget imponeret over de mange forskellige billedudtryk. Det er så dejligt at være på kursus, hvor man har mulighed for at lave "Share and Care Rounds". Jeg kan kun anbefale andre at deltage i kurser, det er så interessant. 

Hvis I har spørgsmål, er i altid velkommen til at sende en mail. Jeg svarer den gerne. 

2 kommentarer:

 1. Hej Tatjana
  Jeg synes, at dine billeder er virkelig flotte! Er det kun collografi eller er de blandet med andre trykteknikker?
  Vh. Kristina

  SvarSlet
 2. Hej Kristina.

  Mange tak. Dejligt, at du spørger :)

  Trykkene er en kombination af collografi, chine collé samt højtryk ellers ikke andet.

  Venlig hilsen

  Tatjana

  SvarSlet