søndag den 15. september 2013

"International Dot Day" - kan man fejre det i Danmark?

Selvfølgelig kan man fejre International Dot Day i Danmark, og den amerikanske børnebogsforfatter, Peter H. Reynolds, har gjort det muligt for os. Han har nemlig skrevet en yderst fantastisk børnebog "The Dot". Bogen handler om en lille pige, som ikke tror på sig selv og sine egne evner, men hendes lærer udfordrer hende, og hun ender med at sætte sit eget særlige mærke i verden til stor glæde for mange andre. Budskabet i bogen er, at det er vigtigt at tro på sig selv, sine egne evner og have mod til at sætte sit eget personlige mærke i verden.
Det budskab kan jeg kun være helt enig i, og derfor støtter jeg op om denne særlige dag. Vi er alle unikke, vi har forskellige evner og muligheder. Men vigtigst er det, at vi har modet til at bruge dem, for så kan vi glæde hinanden med vores forskelligheder, og vi kan spejle os i andres mod.

Mine elever på 4. og 5. årgang er i øjeblikket i gang med at skabe "Dot Day-billeder". 4. årgang laver "Dot Day billeder" med cirkler i flere lag og af forskellige materialer, mens 5. årgang fremstiller blomsterbilleder, hvor blomsterne er cirkler.


Jeg har selv lavet et par billedfremstillinger, blot for at kunne inspirere eleverne. De første to billeder er som inspiration til 4. årgang, og det tredje billede er til 5. årgang.Billede 1


Billede 2


Billede 3

Anvendte materialer til billede 1 og 2:
  • Første cirkel - Kaffefilter malet med flydende akvarel i farver efter eget valg.
  • Anden cirkel - Hvid kardus malet med flydende akvarel efter eget valg og drysset med groft salt.
  • Tredje cirkel - Silkepapir, der bliver krøllet.
  • Fjerde cirkel - Hvid karton, hvor cirkler og skrift er lavet med tusch.

Anvendte materialer til billede 3:
  • Baggrund - Hvid kardus malet med flydende akvarel i farverne blå og grøn.
  • Blomsterstilke, blade og græstotter - Tegnet med Caran D' Ache voks pasteller.
  • Blomsterhoveder - Kaffefiltre malet med flydende akvaret efter eget valg.
  • Montering - Billedet er monteret på en sammensat baggrund af silkepapir og sort kardus.

Har I lyst kan I se min 4. og 5. årgangs flotte "Dot Day-billeder", som I finder her:"Dot Day-billeder" lavet af 4. årgang og her: Blomstrende "Dot Day-billeder" fra 5. årgang

Jeg synes, at mine skønne elever har markerer sig på hver sin unikke måde til denne særlige begivenhed.Ingen kommentarer:

Send en kommentar