mandag den 10. december 2012

Tegn en snemand - en opgave i at zoome uden kamera

I sidste uge oplevede vi årets første sne. Den fantastiske mulighed måtte jeg gribe i min billedkunsttime. Jeg tænkte, at det kunne være fedt, at eleverne byggede en snemand, før de skulle tegne en. Det er en helt anden måde at sanse på, og jeg tænker, at det er vigtigt at medtænke andre former for sansning, også når det drejer sig om billedkunst.

I et skønt samarbejde, kom der denne skønne snemand ud af det.


Den er bygget af de her skønne elever.


Da eleverne var færdige blev de introduceret til opgaven i billedkunst. Først skulle de tegne en snemand i fuld størrelse. Næste opgave var at tegne en del af snemanden. Eleverne skulle forestille sig, at de kunne zoome ind på en særlig del af snemanden og tegne den. I den sidste opgave skulle eleverne zoome endnu mere ind på en anden del af deres snemand. Her er i første omgang tre af elevernes færdige billeder.


Til opgaven har eleverne brugt sort kardus og oliefarver. De var selv meget overraskede over, at de kunne zoome tegninger lidt på samme måde som med kamera. Som en elev sagde: Jamen.... det er jo ligesom, når man bruger et kamera....det er sejt.

Der kommer flere billeder senere, så følg endelig med. Og her kommer flere herlige billeder af snemænd.Ingen kommentarer:

Send en kommentar